Звільнення голови від знань, або найбезглуздіші резюме

Звільнення голови від знань, або найбезглуздіші резюме

Спираючись на резюме, фахівець із підбору персоналу не тільки дізнається первинну інформацію про претендента, а й складає психологічний портрет потенційного співробітника компанії. Однак деякі резюме вводять у стан ступору навіть ейчарів, що навіть бачили види.

Сьогодні не заглиблюватимемося в граматичні помилки та друкарські помилки — орфографія авторів резюме збережена, тож усі «недоліки» видно неозброєним оком. Набагато цікавіші думки авторів резюме, їх цілі та завдання, бачення ними понять «особисті якості» та «професійні навички», а також зарозуміла зарозумілість.

Цілі і завдання

Фахівці з підбору персоналу стверджують, що ціль резюме, що найбільш часто вказується, виглядає наступним чином:

Мета: Самореалізація та реалізація власного потенціалу.

Читаючи таку «мету» постає питання: звідки потенційний роботодавець може знати розміри потенціалу претендента? Може, цей потенціал нульовий? Тому, якщо ваша мета - «реалізувати свій потенціал», потрібно або конкретизувати, що це означає, або утриматися від вказівки мети.

Нерідко у резюме претенденти висловлюють свої побажання. Причому у досить дивній формі:

Хочу працювати помічником юрисконсульта, помічником нотаріуса, помічником юрисконсульта або на іншій цікавій роботі.

Готова набувати нових знань з метою їхнього подальшого застосування в подальшій запропонованій роботі.

Щодо бажаного рівня оплати праці, то думки експертів щодо необхідності цього пункту в резюме розходяться. Теоретично розмова про зарплату до закінчення співбесіди, і тим більше до її початку, не цілком доречна. Хоча з іншого боку, на ринку спостерігається такий розкид у розмірах зарплат, що часом просто необхідно вказувати мінімальний рівень, на який згоден претендент. І будь-які жарти з цього приводу навряд чи будуть доречними: зарплата справа серйозна!

Чого чекаю від нової роботи: можливості здобути нові навички та знання. Важливим є й матеріальний факт – з.п. $10 000 поки знайти не вдається, хоча мене цілком влаштує і 450-600 у.о.

Трохи про особисте

Говорячи про особисті якості, фахівці радять не захоплюватися самооцінками та не надто нав'язливо позиціонувати себе як «ідеального співробітника». Словом, все має бути в міру.

Креативна, дуже розумна, завжди домагаюся поставлених цілей, маю аналітичний склад розуму, прекрасний психолог, хоча за освітою інженер.

Не слід зазначати і свій знак зодіаку. Якщо роботодавець, що називається, «схиблений» на гороскопах, він легко визначить, Козеріг перед ним або Скорпіон, глянувши на дату народження. Якщо шеф гороскопами не захоплюється, то йому дана інформація буде явно зайвою.

Енерічна, завжди ставлю цілі та домагаюся їх, швидко навчаюсь і хочу бути завжди на висоті. За гороскопом ОВЕН.

Примітно, що сучасні кандидати досягли небувалих успіхів як у справі набуття нових знань, так і у справі звільнення від них:

Дисциплінований, порядний, чесний. А головне — набувати знань у разі потреби та звільняти голову від них, якщо вони: 1) застаріли; 2) не вірні; 3) Ваш варіант.

Опис власних захоплень робить резюме не таким «сухим», проте фахівці радять особливо не відвертись. Зрештою, якщо роботодавця зацікавлять хобі претендента, він матиме можливість поцікавитися ними безпосередньо на співбесіді.

Захоплення: парашутизм, зустріч випускників, страйбол

У резюме слід уникати слів «дуже», «надто», «небувало», «грандіозно» тощо.

Дуже красива, завжди зберігаю позитивний настрій, креативно мислю, завжди знаходжу підхід до людей, люблю розвиватися, не стояти на місці, комунікабельна, відповідальна, доводжу справу до кінця. Досконало володію українською та російською мовами. Дуже гарний голос.

Такі оцінки себе, коханої як «дуже гарна», «дуже гарний голос» неминуче насторожать роботодавця і змусять його замислитися про доцільність прийому на роботу кандидата. Хоча, звичайно, критерії оцінки інформації в резюме залежать від посади, на яку це розглядається. Наприклад, для керівних позицій високі амбіції є плюсом, проте навряд чи це резюме надіслано на топ-посаду.

Стислість сестра таланту?

Менеджери з персоналу не раз говорили про те, що один із головних ворогів гарного резюме — багатослівність та зайві подробиці. Все ж таки резюме — це документ, а, отже, будьте ласкаві при його складанні викладати думки чітко, ясно і у справі. Мінімум особистих даних у резюме показує, що життя претендента більшою мірою спрямоване на роботу, ніж на дозвілля, стверджують фахівці.

Проте, говорячи про те, що резюме має бути лаконічним, фахівці з підбору персоналу навряд чи очікують побачити таку стислість (повний текст резюме):

Доброго дня! Працюю бухгалтером у ТОВ 4 роки в 1С, зараз закінчую курси підвищення кваліфікації, воджу автомобіль, 37 років, освіта вища.