Як створити блог на платформі blogspot.com у Гуглі?

 

Як створити блог на платформі blogspot.com у Гуглі?
Коли кажуть "створити свій блог у Гуглі", звичайно ж, не мають на увазі завести блог у пошуковій системі.

Сучасний Google - це не тільки пошуковик. Це багато різноманітних продуктів та служб, однією з яких є служба для створення блогів на платформі Blogger.

Отже, не втрачатимемо часу і відразу ж приступимо до створення блогу.

Відкрийте домашню сторінку Blogger: http://www.blogger.com.

(Якщо ви не увійшли до свого облікового запису, то спочатку вам потрібно буде увійти до нього.)

Наступний абзац вам потрібно прочитати тільки, якщо ви користуєтеся Blogger вперше, тому що цей крок ви зробите лише один раз.

Вам буде запропоновано підтвердити свій профіль для іншої служби Google - Google Plus (щось на зразок Facebook, Однокласників або В контакті). Це підтвердження означає ще більш тісну інтеграцію всіх продуктів Гугла у вашому обліковому записі. У вас є варіант відмовитися від використання облікового запису Google Плюс і "повернутися до використання обмеженого облікового запису Blogger" (який формально не пов'язаний з Google Плюс). Але не морочитимемо собі голову. Зробимо так як зараз пропонує Гугл. І натиснемо кнопку "Перейти в Блоггер".

Отже, ви на головній сторінці Blogger.

Натисніть кнопку "Новий блог".

У вікні, що з'явилося, впишіть у поле "Заголовок" назви вашого блогу, наприклад, "О мій блог!"

У полі "Адреса" напишіть латиницею частину адреси вашого блогу, яка йтиме до .blogspot.com, наприклад o-moy-blog.

Тут вам, можливо, доведеться трохи попрацювати з підбором відповідного слова, так всі значущі слова вже кимось використовуються. Якщо слово вже кимось зайняте, то про це вам повідомлять.

(Якщо ви просто тестуєте створення блогу, то можете ввести будь-яку комбінацію букв та цифр, головне, щоб ви потім не стали цей блог використовувати.)

Виберіть шаблон.

За промовчанням Блоггер пропонує вам Dynamic Views. Особисто я вам не раджу його поки що використовувати. Він сучасний, але створює не зовсім стандартний блог. Краще спочатку вибрати перевірений часом шаблон, наприклад, Simple. Ви в будь-якому випадку зможете шаблон пізніше змінити.

Натисніть "Створити блог".

Вас відправлять назад на головну сторінку Блоггера у вашому обліковому записі.

Саме звідси ви можете:

подивитися ваш блог (але там ще нема чого дивитися)

перейти до налаштувань блогу (давайте не ускладнювати собі життя)

створити своє перше повідомлення (саме те)

Я пропоную вам відразу ж створити своє перше тестове повідомлення, яке ви потім вилучите. Повідомлення вам знадобиться, щоб побачити, як все працює та як все виглядає. Саме створенням повідомлень ви в основному займатиметеся у своєму блозі.

Створивши перше повідомлення (або кілька) і подивившись свій блог, можете внести деякі швидкі зміни до свого блогу, щоб адаптувати його під свої потреби.