Чому прокрастинація заважає працювати сучасній бізнес-леді?

 

Прокрастинація заважає працювати
Прокрастинація — проблема багатьох людей і бізнес-леді серед них. Як правило, ми відкладаємо на потім вирішення проблем, які або досить нечіткі, або нам неясно, що вийде в результаті. Спробуйте застосовувати так зване «правило двох хвилин»: справи, які можна зробити за 2 хвилини, робіть негайно, не відкладаючи, навіть доведеться змусити себе. Решту ж ретельно заносите до щоденника, бажано на певну дату.

5 шкідливих навичок кар'єристки: що заважає нам працювати? 

Ми, як героїня фільму "Попелюшка", намагаємося зробити все відразу, беремося одночасно за безліч справ і, зрештою, не встигаємо нічого взагалі. Пам'ятайте, що інтенсивно і результативно можна займатися вирішенням лише одного завдання, тому приберіть з очей геть непотрібні папери, документи та інші нагадування. А натомість складіть собі чіткий і докладний план того, що і коли ви хочете встигнути зробити.

Робота наполовину

Особливо часто ця звичка зустрічається у поєднанні з першою: коли ми беремося за кілька справ одночасно. Для психіки це непомірний вантаж: розпочаті і доведені остаточно справи, висять важким вантажем і постійно спливають у підсвідомості. Набагато краще братися за щось одне і доводити цю справу до кінця.

Я найкраще все знаю!

Погана звичка вирішувати проблему своїми силами, замість звернутися до фахівців у цьому питанні. Побоювання втратити контроль над ситуацією може погано закінчитися і для психіки, і для кар'єри. Не бійтеся іноді визнати, що хтось розуміється на питанні краще за вас.

Звичка робити все самою

Звичка робити все самою

Делегування вигадали розумні люди і не використовувати його – велика помилка. Тим не менш, багато бізнес-леді потрапляють у цю пастку, звалюючи на себе безліч справ, які простіше було б доручити комусь із підлеглих.