Помилки жінок на співбесіді під час пошуку роботи

Помилки жінок на співбесіді під час пошуку роботи
 Жінки часто недооцінюють свої досягнення та можливості при пошуку роботи. Існує кілька помилок, які заважають жіночій впевненості у своїх силах. 

Жіночий максималізм

Планка, яку ставлять собі жінки, часом занадто висока, а іноді й недосяжна. Нереалізовані цілі ведуть до розчарувань та втрати віри у себе.

 Крок за кроком, домагаючись виконання завдань найближчого дня, тижня, місяця, можна зміцнити впевненість і поступово підійти до реалізації глобальних цілей.

 Геть сором'язливість

Чоловіки шукають роботу, звертаючись до друзів, знайомих за допомогою та інформацією. Жінки вважають за краще шукати роботу самостійно, соромлячись просити про допомогу будь-кого.

При пошуку роботи всі засоби та джерела хороші, головне - не соромляться ними користуватися.

Самореклама

Здебільшого на співбесіді жінки перераховують компанії, де працювали, не акцентуючи уваги на тому досвіді, який набули. Існує приказка, все сказане чоловіком поділи на два, все сказане жінкою помнож на два. Чоловік у яскравих фарбах та перебільшеннях розповість на інтерв'ю про свої переваги та досягнення, про те, як змінилося підприємство з його приходом.

І це правильно. Хвалити себе треба. Співбесіда передбачає саморекламу претендента. Інформація про досвід роботи та приклади зацікавлять роботодавця значно більше, ніж сухі назви компаній та посад.

Сумнів у своїх силах

Жінки недооцінюють свої здібності. Замість того, щоб відповісти роботодавцю «я з цим впораюся», жінки кажуть протилежне – «я не вмію» або «у мене не вийде». Чоловіки без сумніву стверджують, що будь-яка робота та завдання їм під силу.

Не варто відмовлятися від цікавої вакансії, навіть якщо функціонал невідомий. Основні жіночі якості: уважність, акуратність, інтуїція, посидючість, практичність - допоможуть впоратися із завданням будь-якого рівня складності.

Організація домашніх бізнес-процесів

Традиційно вважається, що у декретній відпустці жінки втрачають професійні навички. Це не зовсім так.

Організація роботи з дому, вирішення конфліктів, розподіл сімейного бюджету, виховання дітей – це важливі бізнес-процеси, які жінки освоюють досконало за той час, який проводять вдома. І цей досвід може бути дуже корисним для жінки як співробітника компанії.

Плисти за течією

Жінки не люблять брати ініціативу до своїх рук: надіславши резюме роботодавцю, чекають від нього дзвінка про ухвалення рішення.

Потрібно бути активнішим, просто зателефонувати та поцікавитися, яке рішення ухвалив роботодавець. Якщо на вакансію оголошено конкурс, дзвонити та цікавитись результатами можна регулярно.

Функціонал

Під час співбесіди з роботодавцем жінки не завжди можуть чітко відповісти на запитання, чим вони не хотіли б займатися. В результаті роботодавець покладає на їх печі функціонал, який вони якраз і не бажали для себе.

Жінки повинні бути впевнені в собі, повинні підкреслювати свою незамінність, але їм слід повідомляти роботодавця, яку роботу вони очікують, щоб надалі не виникало непорозумінь.

Гроші

Жінки на співбесіді з роботодавцем соромляться запитувати про заробітну плату, пільги в компанії то що.

Якщо роботодавець сам нічого не сказав, ближче до кінця співбесіди слід поставити питання про матеріальний бік справи.

Випробування

Жінки соромляться попросити роботодавця взяти їх у випробувальний термін.

На співбесіді в організації, де завжди мріяли працювати, рекомендують претендентам просити роботодавця взяти їх на випробувальний термін. Нехай на першому етапі зарплата буде нижчою, але в результаті, жінки потраплять у компанію, далі завзятість і терпіння допоможуть просунутися кар'єрними сходами.

Моніторинг

Жінки не намагаються з'ясувати причину відмови наймача.

Свої помилки треба знати. Вчасно виправлені помилки допоможуть отримати гарну роботу.