Як відправити дитину вчитися за кордон?

Напрямок дитини на навчання за кордоном
 Напрямок дитини на навчання за кордоном вимагає великої уваги до низки питань. Звертають увагу на особливості навчальної системи обраної країни, а також індивідуальні вимоги міста та навчального закладу. У будь-якому випадку знадобиться переклад диплома або атестату та ряду супутніх документів. Незважаючи на простоту, дана дія вимагає участі фахівця, оскільки низка дисциплін може відрізнятися в різних країнах за своєю назвою.

Існує кілька варіантів, за якими школяра може бути відправлено за кордон на навчання або тимчасове проживання. 

До таких способів відносять:

з обміну – таке навчання організовує сама школа, обираються діти 14-18 років, які проживатимуть в іноземних сім'ях, батьки оплачують дорогу та кишенькові витрати;

інтернат – варіант навчання в кампусі на три місяці, що використовується у Великій Британії, США та Новій Зеландії, щомісяця оплачується окремо, допускається і разова оплата за все відразу;

навчання у старшій школі – спеціальна програма на півроку чи рік, застосовується у Франції, США та Австралії, школяр відвідує навчальний заклад, проживаючи у сім'ї, що приймає;

поїздка для вивчення мови – такий варіант можуть організовувати іноземні школи, поєднуючи програми навчання з різними культурними, спортивними та іншими заходами;

річна перерва – такий спосіб використовується після закінчення навчання, випускники живуть та працюють у обраній країні, беручи участь у різних проектах та заходах.

Фінансування таких поїздок вирішується позиками, кредитуванням чи отриманням стипендії. Для оформлення заявок знадобиться збирання та підготовка документів, включаючи переклад атестату за наявності або інших свідоцтв.

Закінчення школи та вступ до іноземного вузу

Навчання студентів

Закінчення школи та вступ до іноземного вузу передбачає дотримання його вимог. Ознайомитись з ними слід заздалегідь, готуватися до вступу починають за рік-два до подання документів.

Під час підготовки враховують особливості освітньої системи обраної країни. Важливо враховувати, що не скрізь закінчення 11 класів дає право на вступ до ВНЗ. Багато країнах існує проміжний етап підготовчого навчання. Особливо ця вимога стосується іноземних студентів.

Якщо обраний ВНЗ не приймає одразу після закінчення школи, є сенс розглянути проміжну освіту. Його отримання за кордоном у тій же країні дасть істотні переваги при вступі, а також дозволить на практиці вивчити мову та ознайомитись з місцевою системою навчання.